Reserveer online Restaurant de Kamer
Reserveer MARKTPLEIN 7 7811 AM EMMEN 0591 61 81 80

Van heel dichtbij bezien.

Een mens glimlacht misschien maar 5 % van zijn leven. Een peinzende blik is waarachtiger. Een geconcentreerde blik is niet luchtig of vrolijk. Wel waarachtig.

 

Een kinderportret in opdracht is veel moeilijker dan een kinderportret als zelfstandig schilderij. Het schipperen tussen idealiseren en karakteriseren. Daarom schildert Corien haar portretten niet alleen in opdracht maar ook op eigen initiatef. Meestal dus vriendjes uit de omgeving. Ze kijken een filmpje liefst met openhangende mond. En vergeten zo dat ze “geverfd” worden .

 

De ontroerende kwetsbare en tegelijk stoere gezichtsuitdrukking van de puberjongens is een geliefd onderwerp. Ze weten nog niet dat ze balletdanser, econoom, arts, journalist of deejee gaan worden.

 

Daarnaast enkele portretten uit Swaziland; deze mensen bezitten nauwelijks foto’s van zichzelf; laat staan dat ze ooit geschilderd zijn. De schoonheid van de armoede met accenten in bladgoud.

 

De landschappen zijn grotendeels en plein-air geschilderd. Meestal in acrylverf. Op de grond gezeten  is het standpunt enorm laag en zo kan een berm ¾ van het beeld in beslag nemen. Aan de oude Biltdijk , Friescheveen maar ook Richting Uithuizen.

 

Haar tekenpoot houdt ze op peil  door eindeloos veel te schetsen: onderweg; vanuit de bus in ZuidAfrika of tijdens popfestivals en talkshows op TV worden vele  dummies gevuld met krabbels. Vanuit een bus noteren wat je ziet: zodra je het tekent is het al voorbij. Met stift en aquarel.

Muurschilderingen waaronder appartementencomplex Grimme; de paradontologie praktijk Groningen aan de ubbo-emmiussingel.

 

De laatste jaren wordt Corien ingehuurd als “ beeldnotulist” bij diverse bedrijven en onderwijsinstellingen en in Noord Nederland. In veranderingstrajecten en brainstormsessies brengt  zij probleemstukken, vraagstellingen dilemma’s in beeld. Dit beeld is meestal metaforisch en indringend door overdrijving, humor of door een ander perspectief.

 

Het beeld kan aan het einde van de sessie op doek, poster, in animatie of slideshow getoond worden.

 

Ook maakt zij whiteboardscribing filmpjes van 3 a 5 minuten als dagopening om doelstellingen van die dag tevisualiseren.

 

Dit werk is digitaal te bekijken op: www.corienbogels.nl (onder bedrijf in beeld) en www.snelbetekenaar.jimdo.com

 

Studie: kunstacademie Arnhem en Academie Minerva: autonome richting en eerste graads tekenen en grafiek. Daarnaast korte opleidingen  tot master Neuro Linguistisch Programmeren; total coaching; persoonlijk leiderschap en “cultuur in de spiegel afgerond”.

  • Corien Bogels bij Restaurant De Kamer in Emmen. Bram. oude bilt
  • Corien Bogels bij Restaurant De Kamer in Emmen. Bram
  • Corien Bogels bij Restaurant De Kamer in Emmen