Reserveer online Restaurant de Kamer
Reserveer MARKTPLEIN 7 7811 AM EMMEN 0591 61 81 80

Galerie in Emmen

Elk kwartaal wisselt de expositie bij Restaurant Galerie De Kamer. In elke kamer; voorkamer, opkamer, gelagkamer en serre is werk van de desbetreffend kunstenaar te bezichtigen. Een ieder kan bij ons exposeren, mits het bij ons past en er plek is.

Hoe het begon

Onze Galerie is opgestart door Hans Kroeze en eigenaresse Greetje Grimme. Hans verzorgde de exposities en koppelde hierbij een passende tekst aan onze menukaarten. De kunstenaars moesten destijds ingeschreven staan bij de kamer van koophandel en er werd commissie gevraagd. In een latere fase heeft Johanna Spiegelaar van Galerie Spiegelbeeld deze taken van Hans Kroeze overgenomen.

In stand houding

Helaas nam de belangstelling en de verkoop van schilderijen steeds meer af en was het op een gegeven moment niet meer rendabel. Wel vonden we deze formule van per kwartaal wisselende collecties kunst erg aantrekkelijk als blikvanger in ons restaurant. Daarom besloot toenmalig eigenaresse Greetje Grimme om hier mee door te gaan. In 2012 werd de zaak overgenomen door haar zoon Peter-Paul Grimme en was zijn vriendin Martine Meijerink bereid zich over het Galeriegedeelte van De Kamer te ontfermen.

Elke kwartaal iets nieuws

Het concept van “elk kwartaal iets verfrissends en nieuws aan de muur” blijft hierdoor voor ons als restaurant gewaarborgd. Daarnaast voor de kunstenaars een podium om hun werk te kunnen laten zien aan een breder publiek. Bijna al het werk wat er tijdens de expositie hangt is te koop. De verkoop van de kunst gaat via de kunstenaars zelf.

 

Wilt u meer weten over de galerie? Bekijk dan de veelgestelde vragen pagina

Expositie van dit kwartaal

Dit kwartaal exposeren wij de kunst van Tineke van Heuvelen