2

Lunch

Soepen

Franse uiensoep
5,50
Soep van de dag
5,50
Mandje biologisch brood met boter
5,25
Diverse soorten biologisch brood met tapenade, pesto en roomkaas
9,50
Biologisch brood met aioli, olijfolie en himalayazout
6,75

Belegde broodjes met keuze uit:

Oude kaas [Reypenaer]
7,25
Biologische kaas [wisselend]
6,75
Broodje carpaccio met rucola, pesto, pijnboompitten en oude kaas
8,75
Ossenworst met zwarte pepermayonaise
7,50
Gerookte zalm met kerriemayonaise
8,75
Tonijn met rode ui en kappertjes
8,75
Mozzarella met tomaat en pesto
7,50

Mini’s

3 soorten rustieke mini broodjes
Belegde broodjes met tonijn met rode ui, biologische kaas met frisée, ossenworst met zwarte pepermayonaise
9,50

De Kamer’s brunch

Kop soep naar keuze met opvolgend een proeverij van de lunchkaart
Proeverij van diverse vleeswaren, vis en kaas van de lunchkaart. Begeleid met een eiergerecht en diverse broodsoorten [vanaf 2 personen]
16,00

Panini’s

Panini met biologische kaas, boerenachterham en pesto*
* op verzoek vegetarisch
8,75
Panini met tonijn, mozzarella en tomaat
9,75
Panini met brie, walnoten, honing en rucola
8,75

Ambachtelijks Croquetten

2 Ambachtelijke rundvlees croquetten met oerbrood en fijne mosterd
(deze croquetten zijn bereid met 22% puur ** beter leven scharrelvlees van het Gelders rund)
9,75
2 Ambachtelijke groente croquetten met oerbrood en grove mosterd
(Naast vegetarisch zijn deze Groentecroquetten ook veganistisch)
9,75

Maaltijdsalades in een wrap of met brood en boter

Salade met gegrilde groenten, asperges en gorgonzola
13,50
Salade met rundercarpaccio, pesto, zongedroogde tomaat, oude kaas, rucola en broad beans
13,50
Salade met gerookte heilbot, gerookte zalm, rode ui en broad beans
13,50

Burger à la De Kamer

Runderburger met rode ui, tomaat, cheddar, spek, rucola en ketchup
Wordt geserveerd op een bol met friet
12,50
Vegetarische smokey Texasburger(tofu) met tomaat, rode ui, gorgonzola en sla
Wordt geserveerd op een bol met friet
12,50

De Kamer’s eiergerechten

Roerei met gerookte zalm, rode ui en bosui *
wordt geserveerd met brood en sla * op verzoek vegetarisch
11,75
Uitsmijter met boerenachterham en biologische jonge kaas*
wordt geserveerd met brood en sla * op verzoek vegetarisch
9,50

De kamer daghap

De Kamer Plate
[Vraag één van onze medewerkers] wordt geserveerd met sla en friet of aardappels
9,95
De Kamer Plate met soep van de dag vooraf
[Vraag één van onze medewerkers] wordt geserveerd met sla en friet of aardappels
12,95
Voorgerecht

Koude culinaria

Het spits afbijten
Rundercarpaccio met pesto, zongedroogde tomaat, Old Amsterdam, rucola en broad beans Wijnsuggestie: Campo Bio Tinto/ Tempranillo/ Syrah
12,50
De kroon spannen
Dun gesneden gerookte heilbot met avocadocrème, forelkuit en rode peper Wijnsuggestie: Campo Bio Blanco / Verdejo
11,75
Oranje boven
Pompoenbavarois met nagelhout, brioche toast en kerriemayonaise Wijnsuggestie: Campo Bio Rosado / Garnacha / Monastrell
12,50
Komt voor de bakker!
Diverse soorten biologisch brood met tapenade, pesto en roomkaas
9,50
Komt voor de bakker!
Mandje biologisch brood met boter
5,25
Komt voor de bakker!
Biologisch brood met aioli, olijfolie en himalayazout
6,75

Warme culinaria

In de soep zitten
Geroosterde paprika soep met garnalen en crème fraîche
7,25
Beter hard geblazen dan de mond verbrand
Gamba’s gebakken in knoflook, rode peper en bosui op suikersla Wijnsuggestie: L’Impossible Sauvignon Blanc
12,75
Voor de draad ermee!
Soep van de dag
5,50

Vegetarisch

Een goed begin is het halve werk
Salade met gegrilde groenten, asperges en gorgonzola Wijnsuggestie: L’Impossible Chardonnay
10,75

Verrassing

Men moet eten wat de kok schaft
Vis of vlees? Niet vragen, gewoon doen! Wijnsuggestie: Bijpassend bij uw verrassing
9,75
Hoofdgerecht

Vis

Boter bij de vis [Duurzaam]
Zalmfilet op een tagliatelle van groene asperges en een saus van voudanvan Wijnsuggestie: L’Impossible Chardonnay
25,50
Het water loopt me in de mond [Duurzaam]
Kabeljauw op gestoofde venkel en dille met een saus van grove mosterd Wijnsuggestie: Campo Bio Blanco / Verdejo
24,50

Vlees

Baas boven baas
Tournedos met geglaceerde najaarsgroenten, krokante spek met een saus van V.O.C specerijen Wijnsuggestie: Côtes Du Rhone
29,00
Hij is zo mak als een lammetje
Lamsrack op ratatouille en gerookte wortel met tijmsaus Wijnsuggestie: Nederburg Shiraz
26,50
Wij zullen dat varkentje wel wassen
Speenvarkenfilet met zacht gegaarde buikspek op Kimchi en een oosterse saus Wijnsuggestie: Campo Bio Tinto / Tempranillo / Syrah
25,50

Vegetarisch

Eendracht maak macht
Tagliatelle met bospaddenstoelen, Parmezaan, ei en truffel Wijnsuggestie: Campo Bio Blanco / Verdejo
23,50
Onder één hoedje spelen
Portobello gevuld met ratatouille, mozzarella en kruidenolie Wijnsuggestie: L’Impossible Merlot
22,50

Verrassing

Portobello gevuld met ratatouille, mozzarella en kruidenolie Wijnsuggestie: L’Impossible Merlot
Portobello gevuld met ratatouille, mozzarella en kruidenolie Wijnsuggestie: L’Impossible Merlot
25,25
Junior

Voorgerechten [t/m 12 jaar]

Tomatensoep met bosui
dwde dede
4,00
Salade van gerookte zalm met komkomme
dedede dede dede
6,50
Salade met ossenworst en brioche toast
6,50
Wrap gevuld met gegrilde paprika, roomkaas, rucola en pijnboompitten
5,50

Hoofdgerechten

Kipschnitzel, bitterballen of kaasloempia's
Wordt geserveerd met friet of aardappelen, appelmoes en mayonaise
7,50
Gebakken zalm met roomsaus
Wordt geserveerd met friet of aardappelen, appelmoes en mayonaise
10,25
Kalkoenfilet gevuld met roomkaas, tomaat
Wordt geserveerd met friet of aardappelen, appelmoes en mayonaise
11,75
Kipspies joepie
Wordt geserveerd met friet of aardappelen, appelmoes en mayonaise
8,25

Desserts

Kinderbeker gevuld met hazelnotenroomijs
4,50
Dame Blanche
4,50
Nagerecht

Variaties

Ervaring is de beste leermeester
Brownie met witte chocolademousse en vanilleroomijs
7,25
De spuigaten uitlopen
Tartelet gevuld met gele room en gepocheerde peer met hazelnotenroomijs en gezouten karamel
7,25
Wie het laatst lacht, lacht het best
Mascarponeroom met passievruchten, crumble van framboos-chocolade-yoghurt en mangosorbet
7,50
De stoute schoenen aantrekken
Proeverij van kleine desserts
11,50
Een afzakkertje nemen
Coupe diverse soorten ijs met slagroom
6,75
Een afzakkertje nemen
Valdespino Moscatel La Promesa, Spanje/ Xerez
3,95

Improvisaties

Driemaal is scheepsrecht
Hoe of wat: dat blijft een verrassing!
7,25

Supplementair

Drentse Leut (Kopje koffie met huppelolie)
3,75
Koffie ‘De Kamer’ (koffie met een verrassingslikeur)
6,60
Café de France, Ĕspana, Italian, Irish coffee of Baileys Cappuccino
6,60
Koffie crème, Espresso
2,70
Koffie crème groot
3,90
Dubbele Espresso
4,60
Cappuccino, Koffie verkeerd
2,90
Cappuccino groot
4,60
Latte macchiato
3,90
Ronnefeldt Tea (biologisch)
Darjeeling Summer Gold, Assam Bari Irish Breakfast, English Breakfast, Earl Grey, Green Dragon Lung Ching, Jasmine Gold, Moroccan Mint, Morgentau, Ayurveda Herbs & Ginger, Bergkräuter Schweizer Art, Fruity Camomile, Wellness, Stay in Balance, Rooibos Cream Orange, Lemon Fresh, Sweet Berries
2,60
Verse munt thee
Thee met verse muntblaadjes en honing
3,00
Verse gember thee
Thee met verse schijfjes gember en een schijfje citroen
3,00
Chai latte
3,40
3-gangen

Voorgerechten

Uiensoep met briochetoast, kaas en tijm
Salade met ossenworst, kappertjes, zilveruitjes en krokante wrap
Salade met tonijn, krieltjes, haricot verts, rode ui, ei en cherrytomaat
Wrap gevuld met gegrilde paprika, roomkaas, rucola en pijnboompitten

Hoofdgerechten

Roodbaarsfilet met vadouvansaus
Victoriabaars met een saus van grove mosterd
Hertenstoof met bospaddenstoelen en pastinaak
Kalkoenfilet gevuld met roomkaas, tomaat en een tijmsaus
Pompoentaart met geitenkaas, tijm en kruidenolie

Dessert

Verrassend dessert
Dranken
3-gangen

19,50

met de keuze uit o.a.

Voorgerecht

Uiensoep met briochetoast, kaas en tijm

Salade met ossenworst, kappertjes, zilveruitjes en krokante wrap

Salade met tonijn, krieltjes, haricot verts, rode ui, ei en cherrytomaat

Wrap gevuld met gegrilde paprika, roomkaas, rucola en pijnboompitten

Hoofdgerecht

Roodbaarsfilet met vadouvansaus
Victoriabaars met een saus van grove mosterd

Hertenstoof met bospaddenstoelen en pastinaak

Kalkoenfilet gevuld met roomkaas, tomaat en een tijmsaus

Pompoentaart met geitenkaas, tijm en kruidenolie

Nagerecht

Verrassend dessert

Direct reserveren

Reviews

“Altijd lekker relaxen bij de Kamer. Goed eten voor een mooie prijs. Lieve bediening en een fijn terras waar je goed beschut kan zitten bij extreme warmte of een buitje. Binnen is het zeker de moeite waard om even rond te kijken. Een aanrader!”

Restaurant De Kamer

Veelgestelde vragen

U kunt een wijziging aan ons doorgeven via de mail of telefonisch.

Wij hebben een open wifi netwerk waar u als gast vrijblijvend gebruik van kan maken.

Wij bieden verscheidene soorten gebak aan. U kunt onze gebak bekijken via deze link (5de bladzijde).

Ja, wij hebben afhaal– en bezorgmogelijkheden.