4

Lunch

Wij serveren biologische salade bij alle lunchgerechten. Al onze gerechten worden met de grootste zorg samengesteld en waar mogelijk bereiden wij deze met biologische en fairtrade producten.

Soepen

Italiaanse tomatensoep met crème fraîche en bosui
6,95
Soep van de dag
6,95
Mandje biologisch brood met kruidenboter
6,95
Diverse soorten biologisch brood met 3 soorten dips
12,95

Belegde ‘open sandwiches’ met keuze uit:

Belegde ‘open sandwiches’ met keuze uit:
wit of bruin

Gerookte makreel met mierikswortel mayonaise
11,50
Zeeuws spek met soja mayonaise
11,00
Carpaccio van de muis, oude kaas en pestomayonaise
13,95
Zachte geitenkaas met pecannoten en notenmayonaise
11,75
Roomkaas, gerookte broad beans en koolsalade
11,50
Gebakken beenham met honing-mosterddressing
12,75

Croque’s

Wordt geserveerd op oerbrood *op verzoek vegetarisch

Ham en kaas*
11,95
Geitenkaas, tomaat en honing
11,95

De Kamer’s brunch

[vanaf 2 personen op reservering]

Kop soep naar keuze met opvolgend een selectie van diverse vlees, vis en Kaas soorten van de lunchkaart. Begeleid met een eiergerecht, kroket, oerbrood en zoete broodjes
23,50 p.p.

Ambachtelijks Croquetten

2 Ambachtelijke rundvleescroquetten met oerbrood en mosterd
14,95
2 Ambachtelijke groentecroquetten met oerbrood en mosterd
14,95

Maaltijdsalades

Mandje biologisch brood met boter + 6,95

Salade met geitenkaas, pecannoten, aardbeien en notenmayonaise
15,50
Salade met carpaccio, broad beans, oude kaas en pestomayonaise
17,50
Salade met makreel, mierikswortelmayonaise en broad beans
15,50

Burger à la De Kamer

Wordt geserveerd op een bol met friet en mayonaise.

Kipburger met sla, tomaat, rode ui, augurk, kaas, ketchup en Amerikaanse mosterd
17,50
Bietenburger met sla, kaas, tomaat, rode ui, augurk en ketchup
17,50

De Kamer’s eiergerechten

Wordt geserveerd met brood en sla *op verzoek vegetarisch

Uitsmijter met drie eieren, roomkaas, bosui en tomaat
14,95
Uitsmijter met drie eieren, boerenachterham en biologische jonge kaas*
14,95

De Kamer plate

[Vraag één van onze medewerkers]

De Kamer Plate
16,95
De Kamer Plate met soep van de dag vooraf
19,95

Juniorenmenu

[tot 12 jaar]

Kipschnitzel, bitterballen of kaasloempia’s met frietjes, appelmoes en mayonaise
7,50
Broodje aap met jam en chocoladepasta
5,75
Poffertjes met poedersuiker en roomboter
6,75
Voorgerecht

Voor- en/of tussengerechten Alle voorgerechten worden bereid met biologische sla

Asperge seizoen

Lichtgebonden witte aspergesoep met peterselie
9,50
Warm Zeeuws spek met asperges, zwarte knoflookmayonaise, brioche toast, zoetzure ui en kruidencrumble
14,75

Koude voorgerechten

* Deze gerechten bereiden wij graag op uw verzoek als een maaltijdsalade voor een meerprijs van €4,00

Warm Zeeuws spek*
Met groene asperges, zwarte knoflookmayonaise, brioche toast, zoetzure ui en kruidencrumble Wijnsuggestie: Viognier, Domaine Les Salices
14,75
Carpaccio bonbon van de rundermuis
Met pestomayonaise, oude kaas, broad beans, oude kaas krokant en veldsla Wijnsuggestie: Campo Bio Blanco, Verdejo [biologisch]
15,50
Warm gerookte zalm
Met geblancheerde venkel, zoetzure ui, mierikswortelmayonaise en wasabi kroepoek
13,95
Broodplankje
Met drie soorten dips.
12,95
Mandje biologisch brood
Met kruidenboter.
6,95

Warme voorgerechten

Soep van de dag
[Vraag één van onze medewerker]
6,95
Italiaanse tomatensoep met crème fraîche en bosui
Met crème fraîche en bosui
6,95

Vegetarisch

* Deze gerechten bereiden wij graag op uw verzoek als een maaltijdsalade voor een meerprijs van 4,00

Geitenkaas ingerold in pecannoten
Met aardbeien, groene asperges, zoetzure ui, notenmayonaise en roodlof Wijnsuggestie: L’impossible Chardonnay
13,75
Hoofdgerecht

Hoofdgerechten worden geserveerd met aardappels uit de oven, salade en stoofperen.

Asperge seizoen

Asperges met burrata, ei, peterselie en botersaus [vegetarisch]
27,50
Asperges à la Flamande (asperges met boerenbeenham, peterselie, ei en botersaus
29,50
Asperges à la Flamande (asperges met zalm, peterselie, ei en botersaus
36,50

Vegetarisch

Sticky teriyaki gelakte bloemkool
Met knoflook gemberrijst, gewokte Aziatische groentes en wasabi kroepoek Wijnsuggestie: Mr. Wisdom Cabernbet Sauvignon,
24,75
Tomatenrisotto
Met basilicum, kruidencrumble, groene asperges en burrata Wijnsuggestie: L ‘impossible Sauvignon Blanc
24,75

Vis

Meerval filet
Geserveerd met gremolata, paksoi, venkel, zeegroenten en citroen beurre blanc Wijnsuggestie: Viognier, Domaine Les Salices
29,50
Gebakken roodbaars
Met doperwtencrème, gekonfijte tomaten, gegrilde courgette en citroen beurre blanc Wijnsuggestie: Campo Bio Blanco, Verdejo [biologisch]
29,75

Vlees

Beef shortribs
Met doperwtencrème, krokante uienringen, groene asperges en honing-mosterd tijmsaus Wijnsuggestie: Mr. Wisdom Cabernet Sauvignon
26,50
Gegrilde ribeye van het kalf
Van het Meierijsche roem, met krokante witte asperges, geglaceerde groenten en jus de veau met zwarte knoflook Wijnsuggestie: Côtes Du Rhône
33,50
Maishoen
Met maiscrème, ingelegde mosterdzaden, geglaceerde groenten en honing-mosterd tijmjus Wijnsuggestie: Viognier, Domaine Les Salices
25,75
Junior

Juniorendiner [tot 12 jaar, legitimatie verplicht]

Voorgerechten [t/m 12 jaar]

[tot 12 jaar, legitimatie verplicht]

Tomatensoepje
6,00
Ham met meloen
7,25
Avocado toast met mozarella
7,00

Hoofdgerechten

Worden geserveerd met friet, appelmoes en mayonaise

Kipschnitzel, bitterballen, kipnuggets of kaasloempia’s
8,25
Hamburger met tomaat, ketchup en sla
14,50

Desserts

Kinderijsje
6,50
Nagerecht

Dessertwijn: Torres Floralis Moscatel Oro, Spanje 4,50

Asperge seizoen

Coupe met verse aardbeien, vanille ijs en slagroom
10,75

Variaties

Yuzu tartelet
Gevuld met een yuzu crème, ingelegd fruit en vanille ijs
10,00
Hangop met honing
Met stukjes citroencake met een vleugje limoncello, frambozenkletskoppen en sinaasappelyoghurt ijs
9,75
Coupe ‘de kamer’
3 soorten ijs met slagroom en vruchtencoulis
9,75
Kaasplankje
Met danish blue, oude kaas, port salut en 60+ brie, mango chutney, brioche en notenmayonaise
13,75
Grand dessert voor 2 personen
Samengesteld met diverse kleine desserts
10,95 p.p.

K o f f i e v a r i a t i e s

* alle koffie specialiteiten zijn ook cafeïnevrij verkrijgbaar. Koffievariaties met bonbon + 1,10

Koffie van de maand
(vraag één van onze medewerkers)
Dubbele Espresso
4,90
Latte Macchiato
4,30
Cappuccino of Koffie Verkeerd
3,40
Cappuccino Groot
4,80
Café Crème, Espresso
3,20
Café Crème Groot
4,40
Warme Chocolademelk 3,50 met slagroom
4,25
Drentse Leut
[kopje koffie met Drentse kruidenbitter]
4,10
Koffie ‘De Kamer’[kopje koffie met verrassingslikeur]
[kopje koffie met verrassingslikeur]
7,00
Café de France, España, Italia, Irish of Baileys Cappuccino
7,00

Ronnefeldt Tea (biologisch)

met bonbon + 1,10

Diverse soorten
Darjeeling Summer Gold, Assam Bari Irish Breakfast, English Breakfast, Earl Grey, Green Dragon Lung Ching, Jasmine Gold, Moroccan Mint, Morgentau, Ayurveda Herbs & Ginger, Bergkräuter Schweizer Art, Fruity Camomile, Wellness, Stay in Balance, Rooibos Cream Orange, Lemon Fresh, Sweet Berries
3,20
Verse munt thee
3,60
Verse gember thee
3,60
Chai latte
4,00
3-gangen

3 gangen keuzemenu 29,50 ( niet in combinatie met andere acties, kortingen of voordeelmenu’s )

Voorgerechten

Alle voorgerechten worden bereid met biologische producten

Italiaanse tomatensoep met crème fraiche en bosui
Coburgerham met meloen, roodlof en limoenmayonaise
Avocado toast met salsa, mozzarella en waterkers
Gerookte makreel met soja-mayonaise, sesamcracker en veldsla

Hoofdgerechten

Worden geserveerd met gebakken aardappelen en salade

Kophaas met zwarte knoflooksaus
Varkensprocureur met honing-mosterd tijmsaus
Vegetarische pie gevuld met spinazie, feta geserveerd met kerriesaus
Gebakken schar met citroen beurre blanc

Dessert

Verrassend dessert
Dranken
3-gangen

29,50

met de keuze uit o.a.

Voorgerecht

Italiaanse tomatensoep met crème fraiche en bosui

Coburgerham met meloen, roodlof en limoenmayonaise

Avocado toast met salsa, mozzarella en waterkers

Gerookte makreel met soja-mayonaise, sesamcracker en veldsla

Hoofdgerecht

Kophaas met zwarte knoflooksaus

Varkensprocureur met honing-mosterd tijmsaus

Vegetarische pie gevuld met spinazie, feta geserveerd met kerriesaus

Gebakken schar met citroen beurre blanc

Nagerecht

Verrassend dessert

Direct reserveren

Reviews

“Altijd lekker relaxen bij de Kamer. Goed eten voor een mooie prijs. Lieve bediening en een fijn terras waar je goed beschut kan zitten bij extreme warmte of een buitje. Binnen is het zeker de moeite waard om even rond te kijken. Een aanrader!”

Restaurant De Kamer

Veelgestelde vragen

Ja, u kunt bij ons een cadeaukaart kopen voor diner. U kunt elk gewenst bedrag op onze cadeaukaart zetten. Daarnaast is de kaart ook nog te hergebruiken als klantenkaart met 10% korting bij ieder besteding.

U kunt een wijziging aan ons doorgeven via de mail of telefonisch.

Wij hebben een open wifi netwerk waar u als gast vrijblijvend gebruik van kan maken.

Wij bieden verscheidene soorten gebak aan. U kunt onze gebak bekijken via deze link (5de bladzijde).

Nee, wij hebben geen afhaal- en bezorgmogelijkheden.