2

Rolien Schrik

Graag wil ik me even voorstellen;

Mijn naam is Rolien Schrik, geboren in Gasselternijveen (1965) en woonachtig in Valthe. Mijn hele leven ben ik al creatief bezig geweest, ik heb gewerkt als activiteitenbegeleidster , heb 2 dochters( tweeling) en ben helaas in 1994 ziek geworden(M.S.) Toen de kinderen uit huis gingen kwam ik meer toe aan schilderen, ik kon me er meer op toeleggen en verder ontwikkelen.

Na een eerste expositie in het dorpshuis in Valthe ben ik vorig jaar echt begonnen met exposities. In het Kleine kerkje in Gieterveen, bij galerie Lijstenzo in Emmen, Kunstspieker in Zweeloo en bij 2 muziekwinkels in Emmen.

Schilderen doe ik voornamelijk met acrylverf . ( heel soms met olieverf).zowel op doek als op hout. ook maak ik gebruik van andere materialen als pasta’s voor het verkrijgen van 3D- effecten. Vooral de afwisseling van onderwerpen vind ik leuk. Zo schilder ik natuurlandschappen, bloemen dieren, en verder portretten en wat meer abstracter werk.

Een van mijn specialiteiten is het schilderen basis van een foto. Ik werk graag in opdracht, maar zeker ook aan eigen werk.Ik geniet het meest van mijn werk wanneer anderen mensen er blij van worden. Ik hoop dat wat ik heb gemaakt, generaties mee zal gaan en dat geeft een bijzondere voldoening.

www.spavento.nl