4

Wildlands Emmen

Wildlands Emmen heropende in 2016 zijn deuren op een nieuwe locatie. Het dierenpark was voor die tijd al absoluut één van de mooiste en leukste dierenparken van ons land. Het nieuwe park is echter een dierentuin die in veel opzichten zijn gelijke niet kent. Letterlijk vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland komen mensen naar het park voor een onvergetelijke dag uit. Dit is een dag uit die u absoluut wilt ervaren. Neem hier gerust de hele dag de tijd voor want er is ontzettend veel te zien en te doen. Voorafgaand aan of na afloop van uw bezoek kunt u aanschuiven bij Restaurant de Kamer. Zelfs tussendoor is mogelijk. U vindt ons namelijk op een steenworp afstand van het dierenpark. Bent u benieuwd naar wat een dagje Wildlands Emmen en Restaurant de Kamer u te bieden heeft? Lees dan verder.

Scroll
in emmen

Wildlands Emmen: een toonaangevend dierenpark

Wildlands Emmen heet voluit “Wildlands Adventure Zoo Emmen” en die naam is zeker geen loze belofte. Het park heropende in 2016 op een geheel nieuwe locatie. Het is één van de modernste dierenparken van Europa.

Dit is geen dierentuin waar u in een uurtje doorheen loopt. Het is echt aan te raden om hier een goede dag voor uit te trekken. U zult al het moois zeker op uw gemak willen bekijken en ervaren. Bezoekers die hier voor de eerste keer komen, zijn vaak verbaasd over alle faciliteiten. Wildlands Emmen is geen dierentuin zoals men gewend is: alles draait om beleven. Zo zijn er diverse spannende attracties, waaronder een achtbaan.

Bezoek alle werelddelen en hun dieren

Wildlands Adventure Zoo Emmen bestaat uit diverse “werelddelen”. U bezoekt op een dag alle continenten en kunt zich daarbij vergapen aan de prachtige en bijzondere dieren die u in alle uithoeken van de wereld tegenkomt. Wij nemen u alvast mee door Nortica, Jungola en Serenga.

In Nortica draait alles om de noordpool en de zuidpool. U vindt hier populaire dieren zoals de ijsbeer en de Humboldt pinguïn. Maar welke dieren leven nog meer op de noordpool of Antarctica? U kunt hier ook leren over onder andere de sneeuwuil, hondshaai en Siberische rode eekhoorn, om maar eens wat voorbeelden te noemen van dieren die lang niet iedereen goed kent. Dat alles in een prachtige omgeving én met spectaculaire demonstraties. Bekijk hoe onder andere de zeerobben en ijsberen worden gevoerd.

Wat spreekt er nu meer tot de verbeelding dan de spannende en exotische dieren in de jungle? Ga op ontdekkingstocht in Jungola. Het is hier zo mooi: u waant zich in een echte jungle. Temeer omdat u ook een prachtige boottocht kunt maken over de jungle rivier, waarbij u écht dicht bij verschillende prachtige dieren komt. Zeer de moeite waard zijn ook de prachtige vlindertuin en het vogelverblijf. Jungola is de grootste overdekte jungle van Europa. Gordeldieren, varanen, vogelspinnen, pythons, krokodillen, olifanten, tal van apen en prachtige vogels: houd uw camera maar gereed. Voor kinderen is er ook de spannende theatervoorstelling van avonturier Jim, die een vliegtuig crash meemaakte en kids alles vertelt over overleven in de jungle.

Hoe groot(s) Wildlands Emmen is geworden, ervaart u echt in Serenga. Hier is de Serengeti nagemaakt. U kunt zelfs op een heuse autosafari gaan en alles leren over de spannende dieren die leven op de savanne. Elk onderdeel van Wildlands Adventure Zoo Emmen is enerverend, maar de spannendste dieren leven toch wel in Serenga. Kom ook in oog te staan met gnoes, kamelen, impala’s, zebra’s, neushoorns, bavianen, nijlpaarden en als klap op de vuurpijl natuurlijk de koning van de dieren: de leeuw.

Unieke belevingen in alle werelden

Wij schreven eerder al dat Wildlands Emmen méér is dan een dierentuin. In alle werelden kunt u genieten van unieke belevenissen. Van de boottocht over de Rimbula rivier tot een Jeepsafari in Serenga, een unieke 4D ervaring in Nortica en talloze shows met diverse dieren. Alles draait om beleving. De echte avonturier kijkt ongetwijfeld uit naar hét hoogtepunt van het park: de unieke Tweestryd achtbaan in Serenga. Deze duo boomerang achtbaan is de langste ter wereld in zijn soort. Bereik hoogtes van maar liefst 20 meter en snelheden van 60 kilometer per uur in een mijnkarretje.

Genieten van een brunch, lunch high tea of diner

Een bezoek aan Wildlands Emmen staat dus garant voor een unieke beleving en spanning voor het hele gezelschap. Maar op zo’n mooie dag uit wilt u natuurlijk ook lekker kunnen eten. Ook dat is mogelijk. Natuurlijk vindt u in Wildlands Emmen diverse eetgelegenheden, maar wilt u écht culinair genieten? Kom dan naar Restaurant de Kamer. Dat kan voorafgaand aan uw bezoek aan het dierenpark, erna, of zelfs tussendoor. U vindt ons namelijk op loopafstand van Wildlands Adventure Zoo.

Wilt u een heerlijke dag dierentuin goed beginnen? Start dan met onze gezellige en smakelijke brunch. Geniet van koffie, thee, sappen en de lekkerste soep, broden en zoete & hartige specialiteiten. Daarna kunt u met een goedgevulde maag richting het dierenpark.

Tussendoor bent u van harte welkom voor een heerlijke verse lunch. Wij zijn er voor de kleine en grote trek. Van ambachtelijke soepen en belegde broodjes en panini’s tot eiergerechten, sappige burgers en meer. Natuurlijk houden wij ook rekening met de kleine eters.

In de namiddag kunt u genieten van een sfeervolle en smakelijke high tea. Kom even lekker bij met onze koffiespecialiteiten, uitgebreide selectie aan thee en de heerlijkste zoete en hartige lekkernijen. Een high tea bij Restaurant de Kamer is een perfecte afsluiting van een middag Wildlands. Maar natuurlijk kunt u ook na de high tea weer het park in: het is immers op loopafstand.

Bent u moe en voldaan na een dag vol belevenissen in het dierenpark? Schuif dan bij ons aan voor het diner. Of u nu wilt genieten van vlees, vis, gevogelte of een vegetarisch gerecht: onze kaart biedt voor ieder wat wils. Ook voor kinderen. Dat alles in een fijne ambiance als bekroning op een geslaagde dag uit.

Reviews

“Altijd lekker relaxen bij de Kamer. Goed eten voor een mooie prijs. Lieve bediening en een fijn terras waar je goed beschut kan zitten bij extreme warmte of een buitje. Binnen is het zeker de moeite waard om even rond te kijken. Een aanrader!”

Restaurant De Kamer

Veelgestelde vragen

Ja, u kunt bij ons een cadeaukaart kopen voor diner. U kunt elk gewenst bedrag op onze cadeaukaart zetten. Daarnaast is de kaart ook nog te hergebruiken als klantenkaart met 10% korting bij ieder besteding.

U kunt een wijziging aan ons doorgeven via de mail of telefonisch.

Wij hebben een open wifi netwerk waar u als gast vrijblijvend gebruik van kan maken.

Wij bieden verscheidene soorten gebak aan. U kunt onze gebak bekijken via deze link (5de bladzijde).

Nee, wij hebben geen afhaal- en bezorgmogelijkheden.